ترکیب ویتامین های گروه B و روغن ماهی با بیمار یهای قلبی
پزشک شما

ترکیب ویتامین های گروه B و روغن ماهی با بیمار یهای قلبی

30 دی 1391

ارزیابی عوامل خطر بیماری های قلبی (CVD) می تواند تظاهرات بالینی آترواسکلروز در نوجوانی را پیش گویی کند. در یک مطالعه ارتباط و اثر ترکیب ویتامین های گروه B، روغن ماهی و استرول های گیاهی بر عوامل خطر مستقل بیماری های قلبی عروقی از جمله؛ LDL کلسترول، تری گلیسیرید، پروتئین واکنشی Cو هموسیستئین در نوجوانان و کودکان مبتلا به افزایش کلسترول خون بررسی شد.
بدین منظور 25 نوجوان در دامنه سنی 16 و با شاخص توده بدنی  kg/m2 23 در یک دوره 16 هفته ای روزانه یک امولسیون حاوی استرول های گیاهی (1300 میلی گرم)، روغن ماهی (1000 میلی گرم ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید)، ویتامین 12B (50 میکروگرم)، ویتامین 6B (5/2 میلی گرم)، اسید فولیک (800 میکروگرم) و کوآنزیم Q (3 میلی گرم) دریافت کردند. عوامل آتروژنیک و التهاب آفرین، ویتامین های لیپوفیلیک، پرو ویتامین ها و اسیدهای چرب در ابتدای مطالعه، 8 و 16 هفته اندازه گیری شدند. نتایج مطالعه نشان داد که کلسترول تام، LDL کلسترول، VLDL کلسترول، زیر گروه های LDLکلسترول مثل LDLکلسترول2، IDL کلسترول 1 و2 و هموسیستئین پلاسما به طور چشمگیری پس از 16 هفته مکمل یاری کاهش یافت. میزان تری گلیسیرید به میزان 6/17 درصد کاهش یافت ولی این کاهش معنادار نبود. در مقادیر پروتئین واکنشی C و HDL کلسترول و آپولیپوپروتئین 1A تغییری حاصل نشد. مقادیر اسیدهای چرب اُمگا 3 پس از مکمل یاری در خون افزایش یافت. با وجود این پس از استاندارد سازی مقادیر LDL کلسترول میزان گاما-توکوفرول، بتا-کاروتن و رتینول تغییری نداشت ولی سطح آلفا-توکوفرول کاهش یافت. بنابراین، مکمل یاری ترکیب استرول های گیاهی،ویتامین های گروه B و روغن ماهی می تواند موجب بهبود پروفایل لیپیدی در کودکان و نوجوانان مبتلا به افزایش کلسترول خون شود.

منبع:


combination on cardiovascular risk factors in hypercholesterolemic children and adolescents: a pilot study, Nutrition Journal, 2013
 

تعداد بازدید: 2370

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha