کپسول روغن ماهی و کاهش خطر دیابت
پزشک شما

کپسول روغن ماهی و کاهش خطر دیابت

4 تیر 1392

پژوهشگران اعلام کردند مصرف مکمل‌های روغن ماهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد معتقدند، این مکمل ها که هم چنین بعنوان مکمل اسیدچرب امگا 3 نیز شناخته می شوند، سطح هورمون آدیپونکتین را  که با حساسیت انسولین در ارتباط است، در جریان خون افزایش می‌دهند. سطح بالای این هورمون با کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی همراه است.
مطالعات قبل روی حیوانات نشان داد روغن ماهی هورمون آدیپونکتین در گردش را افزایش می‌دهد اما مطالعه ای در مورد تاثیر آن در انسان ها ثبت نشده بود.
در این مطالعه دکتر Jason Wu و همکارانش به بررسی و آنالیز 14 مطالعه بالینی پرداختند. این آنالیز شامل 682 نفر در گروه دریافت کننده  مکمل روغن ماهی و 641 نفر در گروه دریافت کننده پلاسیبو بود. نتایج نشان داد سطح هومون آدیپونکتین در گروه دریافت کننده روغن ماهی حدود 37/0 میکروگرم در هر میلی  لیتر افزایش یافت. با مرور شواهد موجود دراین زمینه این پژوهشگران یافتند، مکمل روغن ماهی د رانسان  باعث افزایش نسبی آدیپونکتین در خون می شود.
هورمون آدیپونکتین دارای نقش اساسی در فرآیندهای تاثیرگذار بر متابولیسم  مثل تنظیم قند خون و التهاب می باشد.
حدود 37 درصد از بزرگسالان و 31 درصد از کودکان در آمریکا مکمل‌های امگا 3 مصرف می‌کنند.

منبع:

Jason Wu, et al “Effect of Fish Oil on Circulating Adiponectin: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials” JCEM 2013 98: 2451-2459

تعداد بازدید: 3738

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha