خواص بادمجان
پزشک شما

خواص بادمجان

21 اسفند 1390

  • بادمجان گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و متعلق به خانواده ای است که در آن، گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینیوجود دارند.
  • بادمجان از زمان های بسیار قدیم در هند کشت می شده و از آن جا به نقاط دیگر جهان، راه یافته است.
  • بادمجان دارای خواص تغذیه ای بسیار مفید است به شرط این که سرخ نشود.از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB مخصوصا  B1و B6، ویتامینAو C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم وآهن اشاره کرد.
  • علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید(chlorogenic acid) و فلاوونوئیدها مانند ناسونین(nasunin) می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد.
  • این گیاه حاوی فیبربالایی است از این رو برای درمانیبوستو کاهش کلسترولمفید است.
  • تحقیقات جدید نشانگر آن است که بادمجان دارای ماده ای ضد تشنج است و در درمان صرع اثر بسیار خوبی دارد.
  • بادمجان کالری پایینی دارد (هر 100 گرم آن دارای 35 کیلوکالری انرژی است)، به همین دلیل برای افرادی که قصد کاهش وزندارند، مفید است.
  • به علاوه نمایهگلایسمی پایین آن(کمتر از 15)، موجب شده است که برای بیماران دیابتینیز سودمند باشد.
  • بادمجان به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، برای کاهش فشار خونبسیار سودمند است.
  • بادمجان باید کاملاً رسیده مصرف شود، چرا که نارس آن دارای ماده ای سمی است و در کسانی که از آسمرنج می برند، تحریک کننده به شمار می آید.
  • مصرف بادمجان را به افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می برند، توصیه نمی کنیم.
  • همچنین به علت دارا بودن ماده ای سمی به نام سولانین برای افرادی که حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به خصوص به نمونه های تخم دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده یا پوست بدن شان خارشپیدا می کند و در مواردی مبتلا به کهیرمی شوند.
  • بادمجان دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالات ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کنند. به همین دلیل ممکن است افراد مبتلا به بیماری های کلیویو کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند. در مطالعات آزمایشگاهی دیده شده است که اگزالات می تواند با جذب کلسیم در بدن تداخل نماید.
  • اگر شما دستگاه گوارشی سالمی دارید و شرایط شما به گونه ای است که می توانید به راحتی و با آرامش غذا بخورید و از غذایی که می خورید، لذت ببرید، خوردن غذاهای گیاهی غنی از کلسیم که دارای اگزالات نیز می باشند، برای شما مفید خواهد بود.
  • مهمترین نکته در خرید بادمجان، انتخاب بادمجان‌ های با تخم کم و مزه شیرین است.برای خرید بادمجان به سراغ بادمجان‌های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی، چون خوشمزه‌ تر هستند.
  • بادمجان‌های تازه را اگر در کیسه پلاستیکی بگذارید تا چند روز در یخچال تازه می ‌مانند و خواصش حفظ می ‌شود.
تعداد بازدید: 2585

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha