خواص هویج
پزشک شما

خواص هویج

21 اسفند 1390

  • هویج سبزی ای شیرین، خوشمزه، اشتها آور، ادرارآور و از بین برنده یبوست است.
  • درمان کننده خوبی برای بیماری اسهال خونیو بیماری های ناشی از ورود کرم و انگل به بدن است و همچنین برای درمان زخم های عمیق مصرف می شود.
  • هویج منبع غنی بتاکاروتنمی باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.بتا کاروتن پیش ساز ویتامینA است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. ویتامینA برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیداناست و بیماری های ناشی از پیریرا کاهش می دهد.منابع غنی این ویتامین عبارتند از: جگر، روغن جگر ماهی، شیرو لبنیات، کره و تخم مرغ. علاوه بر منابع فوق، ویتامینA در سبزیجات سبز و زرد رنگ نیز یافت می شود، از قبیل: سیب زمینی، اسفناج، هویج، کدوو خردل.
  • هویج به جز بتا کاروتن دارای فیتوکمیکال( Phytochemical) نیز است. این ماده به همراه فیبرمحلول و دیگر مواد مغذی موجود در هویج فواید زیادی را به ما ارزانی می دارد. این فواید شامل: جلوگیری از پیر شدن، محافظت بدن در مقابل بیماری ها، جلوگیری از آب مروارید، جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین جلوگیری از عفونت مجاری ادراری است.
  • هویج، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
  • هویج، مقدار کلسترول خون را پایین می آورد.
  • هویج، تصفیه و تمیز کردن کبد را با خارج کردن صفرا و چربی ها انجام می دهد و کلیه ها را تقویت می کند.
  • خوردن هویج برای تمیز کردن و استحکام دندان هامفید است.
  • هویج دارای هورمونی است که مانند انسولین عمل می کند و قند خون را تنظیم می کند. لذا برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
  • مادران شیردهاگر هویج بخورند، شیرشان زیاد می شود.
  • هویج به کاهش خونریزیقاعدگیکمک می کند.
  • هویج مانند دیگر سبزی ها دارای فیبر است ، از این رو از سرطان روده بزرگجلوگیری می کند.دریافت زیاد کاروتن، 20 درصد سرطان سینه را در زنان یائسهکاهش می دهد.دریافت زیاد کاروتن، 50 درصد سرطان مثانه، رحم، پروستات، کولون ، حنجره و مریرا کاهش می دهد.
  • افرادی که هویج مصرف می کنند، بیماری های قلبی را از خود دور می کنند.
  • هویج درمان کننده سنگ صفرا، بیماری های کبدی، سیفلیس و سلاست.
  • پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر می شود، اما کاروتن در اثر پختن از بین نمی رود. بخارپز کردن بهترین طریقه پختن است.
  • نتیجه یک مطالعه نشان داد هویج پخته شده ، آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن، به نام های بتاکاروتن و اسید فنولیک را افزایش می دهد
تعداد بازدید: 2754

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha