خواص چغندر
پزشک شما

خواص چغندر

21 اسفند 1390

  • چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن.
  • چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ، فسفر  ، کلسیم  ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم(RUBIDIUM) و کاسیوم(CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1  و B2  ، نیاسین ، B6  ، B12  و C  در آن موجود است.
  • چغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است.
  • شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
  • از جمله خواص دیگر شیره ی چغندر:
  • کمک به جذب آهن  و تولید گلبول های قرمز خون (برای زنانی که از کم خونی  رنج می برند مفید است)
  • کمک به حفظ سلامت سلول ها
  • کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتی اکسیدان  های موجود در آن
  • کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی
  • کمک به حفظ سلامت کبد
  • افزایش باروری
  • لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوست  مفید است.
  • لبو ویتامین های A  ، B وC دارد از این رو اشتها آور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن  اضافه شود.
  • برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
  • برگ خام چغندر ورم طحال  را بهبود می بخشد.
تعداد بازدید: 3108

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha