گوشت قرمز و بیماری قلبی عروقی
پزشک شما

گوشت قرمز و بیماری قلبی عروقی

1 مهر 1392

یافته های حاصل از یک مطالعه نشان داد؛ ترکیبی که به وفور در گوشت قرمز یافت می شود و به عنوان مکمل به نوشابه های انرژی زا اضافه می شود می تواند موجب آترواسکلروز (یا سختی یا سفتی عروق ها )  گردد. بر اساس این مطالعه، باکتری هایی که در دستگاه گوارشی انسان زندگی می کنند می توانند کارنیتین را به تری متیل آمین- اِن- اکساید ( TMAO) تبدیل کند، متابولیتی که محققین پیش از این نشان داده بودند می تواند موجب پیشبرد گرفتی عروقی و آترواسکلروز شود. علاوه بر این، در مطالعه ی دیگری نشان داده شده بود که رژیم غذایی با محتوای کارنیتین بالا می تواند موجب افزایش رشد باکتری هایی شود که کارنیتین را متابولیزه می کنند، و در نهایت سفتی عروقی را افزایش می دهند. در این مطالعه میزان کارنیتین و TMAO در گیاه خواران و گوشت خواران را در 2595 بیمار مورد ارزیابی قرار دادند. علاوه بر این، محققین اثرات رژیم غذایی غنی از کارنیتین را در موش های طبیعی و موش هایی که میکروب های معده شان سرکوب شده بود را ارزیابی کردند، آن ها دریافتند که TMAO متابولیسم کلسترول را در چندین نقطه تغییر می دهد، و این می تواند در نهایت موجب آترواسکلروز گردد. به بیان محققین، افزایش مقادیر کارنیتین در بیماران می تواند یک پیشگویی کننده ی خطر برای بیماری قلبی و عروقی باشد. به علاوه در این مطالعه نشان داده شد که مقادیر TMAO در بین افراد گیاه خوار کمتر از افراد گوشت خوار است. جالب است که میزان تولید TMAO تولیدی ناشی از میکروب ها معده در افراد گیاه خوار حتی پس از خوردن مقادیر زیادی از کارنیتین نیز افزایش نیافت، با وجود این در افراد نیمه گیاه خوار افزایش TMAO گزارش شد. به بیان نویسنده ی مسئول این مقاله؛ فلور میکروبی معده بر اثر رزیم غذایی می تواند در طولانی مدت تغییر کند. بنابراین، الگوی میکروبی معده ی کسانی که زیاد گوشت می خورند مستعد تولید بیشتر TMAO و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به آترواسکلروز می شود.

منبع:

1.    Stanley L Hazen, et al. Intestinal microbiota metabolism of l-carnitine, a nutrient in red meat, promotes atherosclerosis. Nature Medicine, 2013.

تعداد بازدید: 3801

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha