تبلیغات مواد غذایی و خطر بروز چاقی در کودکان
پزشک شما

تبلیغات مواد غذایی و خطر بروز چاقی در کودکان

29 فروردین 1396

نتایج مطالعه ای که در مجله PNAS منتشر شده نشان داد در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به چاقی هستند، در هنگام تماشای تبلیغات مربوط به فست فودها مراکز پاداش در مغز فعالیت بیشتری دارند. این یافته نشان می دهد که چرا در برخی کودکان احتمال پرخوری بیشتر است. این مطالعه اولین پژوهشی است که نشان می دهد چگونه ژن چاقی بر پاسخ مغز نسبت به تبلیغات مواد غذایی و سایر محرک های غذا خوردن تاثیر می گذارد.

در این مطالعه تبلیغات مواد غذایی در تلویزیون مورد استفاده قرار گرفت تا چگونگی پاسخ مغز نسبت به نشانه های مواد غذایی در دنیای واقعی مورد مطالعه قرار گیرد. زیرا در اکثر مطالعاتی که در گذشته انجام شده فقط عکس های مواد غذایی به شرکت کنندگان نشان داده شده بود.

در مطالعه حاضر 78 کودک 9 تا 12 ساله شرکت کردند. به منظور شبیه سازی تماشای تلویزیون، 12 دقیقه تبلیغات (نیمی مربوط به تبلیغات مواد غذایی و نیمی دیگر مربوط به آیتم های غیرغذایی) به کودکان نشان داده شد. شرکت کنندگان از نظر استعداد ژنتیکی ابتلا به چاقی بر اساس ژن مرتبط با توده چربی و چاقی (FTO) که احتمال ابتلا به چاقی را در سراسر عمر پیش بینی می کند، بررسی شدند. با استفاده از MRI مشخص شد هسته اکومینس (منطقه ای در مغز که با مصرف مواد غذایی مرتبط است) نه تنها در کودکان با ژنوتیپ FTO نسبت به کودکانی که از نظر ژنتیکی کمتر در معرض ابتلا به چاقی بودند، بزرگتر بود بلکه واکنش آن در مواجهه با تبلیغات مواد غذایی قوی تر بود.

منبع:

Genetic risk for obesity predicts nucleus accumbens size and responsivity to real-world food cues. PNAS, 2016.

نتایج مطالعه ای که در مجله PNAS منتشر شده نشان داد در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به چاقی هستند، در هنگام تماشای تبلیغات مربوط به فست فودها مراکز پاداش در مغز فعالیت بیشتری دارند. این یافته نشان می دهد که چرا در برخی کودکان احتمال پرخوری بیشتر است. این مطالعه اولین پژوهشی است که نشان می دهد چگونه ژن چاقی بر پاسخ مغز نسبت به تبلیغات مواد غذایی و سایر محرک های غذا خوردن تاثیر می گذارد.

در این مطالعه تبلیغات مواد غذایی در تلویزیون مورد استفاده قرار گرفت تا چگونگی پاسخ مغز نسبت به نشانه های مواد غذایی در دنیای واقعی مورد مطالعه قرار گیرد. زیرا در اکثر مطالعاتی که در گذشته انجام شده فقط عکس های مواد غذایی به شرکت کنندگان نشان داده شده بود.

در مطالعه حاضر 78 کودک 9 تا 12 ساله شرکت کردند. به منظور شبیه سازی تماشای تلویزیون، 12 دقیقه تبلیغات (نیمی مربوط به تبلیغات مواد غذایی و نیمی دیگر مربوط به آیتم های غیرغذایی) به کودکان نشان داده شد. شرکت کنندگان از نظر استعداد ژنتیکی ابتلا به چاقی بر اساس ژن مرتبط با توده چربی و چاقی (FTO) که احتمال ابتلا به چاقی را در سراسر عمر پیش بینی می کند، بررسی شدند. با استفاده از MRI مشخص شد هسته اکومینس (منطقه ای در مغز که با مصرف مواد غذایی مرتبط است) نه تنها در کودکان با ژنوتیپ FTO نسبت به کودکانی که از نظر ژنتیکی کمتر در معرض ابتلا به چاقی بودند، بزرگتر بود بلکه واکنش آن در مواجهه با تبلیغات مواد غذایی قوی تر بود.

منبع:

 

Genetic risk for obesity predicts nucleus accumbens size and responsivity to real-world food cues. PNAS, 2016.

تعداد بازدید: 1577

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha